Smittsom 
feminisme

Eg har akkurat lest ut Marta Breen si bok «født feminist», og eg er lamslått av kor mykje fornuftig, interessant, provoserande, innsiktsfullt og spennande ho har å kome med. Marta Breen er ei av vår tids store stemmer som det er verdt å følgje med på.

I boka er ho innom tanken om at den «tredje feministiske bølgja» ikkje var på 90-talet, at det berre var eit blaff, og at den tredje bølga er viral og digital, og skjer akkurat no. Dette er spennande.

Les innlegget hennar om viral feminisme her.  Og  for all del – les boka! Eg er smitta.

Marta Breens blogg

viral rekl
Regjeringens retrett i reservasjonssaken kom etter stort folkelig press – ikke minst på nettet.
Den tredje feministiske bølgen er viral og digital
.

Det har gått tolv år siden vi ikke fikk se Margreth Olins nakne kropp på forsida av damebladet Henne. Filmskaperen hadde nettopp lansert den personlige dokumentaren «Kroppen min» da det glansede magasinet ba om et intervju. Olin ville gjerne stille opp, men bare hvis hun fikk posere naken, usminket og uretusjert på omslaget. Det fikk hun ikke, og avslaget førte til en lengre mediedebatt om bladenes kvinnesyn og kroppsfokus.

Debatten hjalp ikke et spor, det kan vi slå fast bare med å stikke nesa innenfor Narvesen. Nylig havnet Henne nok en gang i hardt vær etter at de lanserte spesialnummeret Henne Vakker, prydet av Gwyneth Paltrows forsidevennlige kropp.

Jeg vet ganske mye om akkurat denne kroppen. Skuespillerens treningsregime og kosthold har nemlig vært gjenstand for noen tusen…

View original post 599 fleire ord

2 tankar på “Smittsom 
feminisme

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s